1Побудуйте прямокутники,площа,яких =12 квадратних сантиметрів. 2Ганнуся й Іванко зібрали 112 яблук.Коли вони з'їли порівну яблук,то в Ганнусі залишилося 62 яблука,а в Іванка-26.Скільки яблук зібрав Іванко?

2

Ответы и объяснения

2011-01-26T21:49:13+03:00
1) щоб побудувати такі прямокутники, потрібно щоб в них сторона помножена на іншу сторону дорівнювала 12 см2, це можуть бути прямокутники зі сторонами 3 см на 4 см, 2 см на 6 см, або 1 см на 12 см; 2) спочатку щоб дізнатись скільки всього зїли яблук ми від 112 - (62 + 26) = 24, а сказано що вони зїли порівну яблук, отже 24 ділимо на 2 = 12, тепер ми знаемо що вони зїли по 12 яблук. Тепер тільки 62 + 12 = 74 ( було яблук у Ганнусі), і 26 + 12 = 38 ( було яблук у Іванка) Все
  • laby
  • хорошист
2011-01-26T21:53:57+03:00

s-прямокутника=а*в,якщо s=12,то а=2,в=6, а=3,в=4,а=12,в=1,і навпаки.2  знаходимо скільки зїли іванко і гануся разом, 62+26=88,112-88=24яб 24/2=12 зїв кожен,26+12=38зібрав іванко