Ответы и объяснения

Лучший Ответ!
2014-03-28T18:44:58+00:00
Лемури – одні з найекзотичніших приматів у природі. Місцем проживання цих тваринок є острів Мадагаскар. У цей надзвичайний день ми розповімо вам дещо цікаве про лемурів. Вони живуть зграями з 10-12 особин, не цікавлячись деревами, віддають перевагу посушливим лісам і значну частину часу проводять на землі. Лемурів рідко можна зустріти в зоопарках, надто важко їм пристосовуватися до неволі. Цікаво, що котячі лемури – вегетаріанці, що віддають перевагу соковитим фруктам та ягодам. Коли ці тваринки пасуться в траві, то дуже високо задирають свої хвости. Таким чином вони зможуть легко одне одного контролювати, та й загубитися їм буде важко. Якщо комусь із зграї загрожує небезпека, то сигнали лемури передають за допомогою специфічного запаху. Тут в нагоді стає хвіст. Лемур притискає його до пахви, де розташовані пахучі залози, і потім дуже високо підіймає його. Таким чином він підтримує зв’язок з іншими членами зграї. З таким хвостом він не загубиться навіть у хащах. Щодо різновидів лемурів, то їх дуже багато. Один із найбільших за своїми розмірами представник лемурів «сіфака» живе на Мадагаскарі. У нього яскраве забарвлення – чорно-біле хутро з коричневими плямами. Не менш цікаві «істинні лемури», котрих називають ще «мишиними». Вони значно менші за сіфаку. Довжина їхнього тулубу становить 13 сантиметрів, а хвіст – 15. Цікавим є те, що ці лемури заздалегідь готуються до засухи, що доволі часто охоплює простори острову. Навколо свого хвоста вони відкладають жир, який потім дозволяє їм протриматися у засуху.