Ответы и объяснения

2014-03-29T00:23:51+04:00
Їжак – нічний хижак. Він невеликих розмірів. Довжина 20-30 см. Маса – 700-800 г, з коротким хвостом (довжина – 3 см). За ніч він проходить інколи до 3 км. Їсть жуків, дощових червۥяків, жаб, ящірок, змій, мишей, ягоди, жолуді, спілі яблука, груші.

У випадку небезпеки їжак згортається у клубок, притуляє голову до черева і втягує лапки і хвіст під себе. Голки – це видозмінене волосся, розміщене тільки на спині, а мордочка і живіт вкриті звичайним хутром.

У квітні в самки зۥявляється 5-7 сліпих малят. Вони вкриті мۥякими білуватими шипиками на спині, які потім змінюються колючками. Мати годує малят молоком. Самостійне життя вони починають восени.Дуже багато цікавого матеріалу можна знайти не тільки про звичайного їжака. Адже є і морські їжаки, в яких, на відміну від звичайних, 3 ока. Існує 4 види їжаків без колючок. Звертайтеся до енциклопедій. Там ви знайдете багато цікавого.