Було куплено 2 кг цукерок одного виду по 64 грн за кілограм, 4 кг цукерок другого виду по 82 грн і ще 3 кг цукерок третього виду. Середня ціна куплених цукерок становила 88 грн за кілограм. Скільки коштував кілограм цукерок третього виду?

1

Ответы и объяснения

2014-03-23T15:48:22+00:00
Х грн стоил 1 кг конфет 3-го  вида
3Х  грн заплатили за 3 кг конфет 3-го  вида
2*64=128 грн  заплатили за 2 кг конфет 1-го  вида 
4*82=328 грн заплатили за 4 кг конфет 2-го  вида
Всего купили 2+4+3=9 кг конфет  и заплатили за них
(3Х+128+328) грн, средняя цена купленных  конфет
(3Х+128+328):9=88
3Х+456=88*9
3Х= 792-456
3Х=336
Х=112 грн стоил 1 кг конфет 3-го  вида
Проверка:
(456+336):9=88