We have never met before, ________ we?

a) have not b) have c) are d) do not

2. They have two ___________.

a) children b) child c) childs d) childrens

3. There are a lot of alligators in _______ Nile.

a) a b) an c) - d) the

4. _______ too much sugar in the tea. I can't drink it.

a) There is b) There are c) There were d) There was

5. I want those books. Please, give _______ to me.

a) they b) them c) those d) these

6. Do you know __________ here?

a) some b) any c) somebody d) anybody

7. Why _____ you absent yesterday?

a) did b) were c) was d) are

8. Our baby ______ walk in a few weeks.

a) can b) will be able to c) have to d) may

9. This way is _______ than the other.

a) safe b) safer c) more safe d) safest

10. How much money do you spend _____ food each month?

a) at b) on c) for d) to

11. He will translate the text if he _________ a dictionary.

a) has b) will have c) have d) has had

12. The TV broke down when we _________ the news.

a) watched b) was watching c) were watching d) are watching

13. They ______ each other since 1992.

a) know b) knew c) had known d) have known

14. I _______ for you for half an hour.

a) am waiting b) have been waiting c) wait d) waited

15. Ann told her friend that she_________ the competition.

a) won b) had won c) win d) has won

16. Excuse me, I ___________ for a telephone box. Is there one near here?

a) look b) looks c) looking d) am looking

17. In 1996 when I lived in Moscow I ________________ at a bank.

a) was working b) work c) working d) have worked

18. She can't take part in this competition. She ________ her leg.

a) breaks b) broke c) has broken d) broken

19. Tom hurt his hand when he ____________ dinner.

a) cooked b) was cooking c) cooked d) has cooked

20. That bag looks heavy. I ________ you with it.

a) will help b) help c) helping d) helped

21. We_________ football with "Spartak" on Saturday last week.

a) plat b) have played c) were playing d) played

22. I usually ________ home from Lyceum at 5 o'clock.

a) coming b) am coming c) have come d) come

23. If he _________ busy I'll invite him to the party.

a) is not b) is c) will not be d) were not

24. We found that she_________ home at 8 o'clock every morning.

a) leaves b) left c) had left d) has left

25. We _______ dinner until Jack ____________.

a) will not start ... arrives b) do not start ... will arrive c) not start ... arrives d) will not start ... will arrive

26. Tom asked Jane where __________ on holiday.

a) will she go b) she goes c) would she go d) she would go

27. Many children in Britain_________ wear uniform when they go to school.

a) can b) are able c) must d) had to

28. I _______ late for the first lecture yesterday.

a) am b) will be c) was d) were

29. ___________ some information about this film.

a) There's b) There're c) They're d) It's

30. If __________ ring the doorbell don't let them in.

a) everybody b) anybody c) nobody d) everything

31. She is a very quiet person. She doesn't speak ___________.

a) many b) little c) much d) few

32. I have got ________ money and we can go shopping.

a) many b) few c) much d) little

33. Nick has a __________ handwriting than you.

a) well b) better c) much d) good

34. After many years away he arrived back___________ England a month ago.

a) in b) at c) on d) -

35. This morning I had _________ boiled eggs for ______ breakfast.

a) the ... the b) - ... - c) a ... the d) - ... the

1

Ответы и объяснения

2014-03-10T06:02:52+00:00
1-b; 2-a; 3-d; 4-a; 5-b; 6-d; 7-b; 8-a; 9-b; 10-c; 11-a; 12-c; 13-d; 14-b; 15-b; 16-d; 17-a; 18-c; 19-b; 20-a; 21-d; 22-d; 23-a; 24-b; 25-a; 26-d; 27-c; 28-c; 29-a; 30-b; 31-c; 32-c; 33-b; 34-a; 35-b.