1. Составьте слово. t, l, h, a, e, i, c, s, t.

A) ethstaict.

B) heitlacts.

C) ceithalts.

D) litcasteh.

E) athletics.

2. Слово, противоположное по значению: “finish”

A) open

B) eat

C) begin

D) drop

E) write

3. Правильный вариант числительного.

There are 351 books in Asan`s library.

A) three hundreds and fifty-one books.

B) three hundred and fifty-one books.

C) three hundred fifty one books.

D) three hundreds fifty-one books.

E) three hundreds fifty one of books.

4. Правильная сравнительная степень прилагательного.

This is … book I have ever read.

A) gooder

B) better

C) good

D) the best

E) worse

5. Подходящее по смыслу слово.

... is a good film on TV tonight.

A) There.

B) He.

C) Their.

D) She.

E) They're.

6. Предложение с герундием:

A) I prefer walking in the forest.

B) As a rule Michael walks after busy day.

C) I know that girl walking down the street.

D) We are walking along the streets now.

E) Ann likes to walk in the morning.

7. Выделенное буквосочетание читается отлично от других в слове:

A) Earth.

B) World.

C) Word.

D) Worse.

E) Europe

8. Выразите одним словом:

People go in for sports there.

A) forest

B) gymnasium

C) football

D) school

E) canteen

9. Закончите словосочетание: A jar of …

A) sugar

B) soap

C) jam

D) sour

E) cake

10. Правильный вариант предлога:

After Harris had failed his exams three times, he gave … trying to enter the college.

A) for

B) up

C) at

D) of

E) on

11. Часть речи выделенного слова.

We missed our interesting lessons.

A) Наречие.

B) Причастие.

C) Глагол.

D) Местоимение.

E) Прилагательное.

12. Правильный вариант:

___ did you show the letter to?

A) whom

B) which

C) whose

D) what kind of

E) what

13. Неисчисляемoе существительнoе:

A) Cattle-farm.

B) Pear.

C) Wheat.

D) Plot.

E) Monument.

14. Глагол в форме Present Indefinite:

A) Driving.

B) Drive.

C) Drove.

D) Driven.

E) Drived.

15. Простое распространённое предложение:

A) She was very sad.

B) Take me to the zoo, please.

C) The red sun appeared from behind the clouds very unexpectedly.

D) He is late.

E) The city was overcrowded.

16. Прочитайте текст и выполните задание после текста:

It was summer, when a young girl in a pretty dress quickly entered a compartment of a train and sat down. At the same moment the train began to move. In the compartment there was only a young man, who was sitting on the other side opposite her.

The young man said: “Excuse me, miss ,but -”. “If you speak to me again. I’ll give the alarm and stop the train”, the girl said quickly.

The young man did not say anything more. When the train was coming up to the station, he stood up and said: “I tried to tell you that you were sitting on my paper bag of strawberries. But you did not want to listen, so now your dress is ruined.”

Подходящий заголовок к тексту:

A) A young man

B) On the train

C) A young girl

D) Compartment

E) At the station

17. Дополните предложение:

What is the ... of these sweets?

A) store

B) try on

C) sell

D) cost

E) price

18. Правильный модальный глагол:

She said she … do the work.

A) Couldn’t

B) Needn’t

C) Hasn’t

D) Couldn’t to

E) Mustn’t to

19. Вспомогательные глаголы the Future Continuous Tense:

A) will have been

B) would be

C) would

D) will be

E) has

20. Выберите верное соответствие: Country – nationality – capital:

A) the USA – American – New-York

B) Canada – Canadian – Ottawa

C) China – Chin – Peking

D) Japan – Japan – Tokio

E) Australia – Australian – Wellington

2

Ответы и объяснения

2013-04-05T14:30:15+00:00

1)e

2)c

3)b

4)d

5)a

6)c

7)a

8)c

9)c

10)b

11)c

12)e

13)c

14)b

15)b

16)a

17)e

18)a

19)d

20)b

2013-04-05T14:39:59+00:00