Два велосипедиста одночасно виїхали в одному напрямку з одного кінця міста в інший. Перший велосипедист їхав зі швидкістю 10 км/год, а другий - 13 км/год. Через 2 год другий велосипедист проколов камеру, тому далі пішов пішки зі швидкістю 4 км/год. На якій відстані від міста перший велосипедист наздожене другого?

2

Ответы и объяснения

2013-02-01T00:13:26+04:00

За дві години перший велосипедист проїхав

 

10*2=20 км

 

Другий

 

13*2=26 км

 

Різниця складає

 

26-20=6 км

 

Знаходимо різницю швидкостей

 

10-4=6 км/год

 

 

Знаходимо час, через який перший велосипедист наздожене другого

 

6:6=1 год

 

 

2013-02-01T00:21:38+04:00