Ответы и объяснения

  • kosa
  • хорошист
2013-01-03T20:20:03+04:00

Ластівка- дрібний птах,широко поширенний в Європі, Азії,Північній Африці. Є два види: ластівка міська, ластівка сільська. Це перклітний птах,що зимує в Африці південніше від Сахари і в Тропічній Азії. Тримається зграями по берегах річок, на схилах гір,в містах під дахами та карнизами будівель. Харчується комахами.Ластівка має витягнутий тулуб, довгі вузькі крила,злегка плеската голова і короткий дзьоб. Довжина тіла 12-17см,розмах крил 20-30см,маса-18-19г.Вер синювато-чорний із синім відливом, черево-чисто -біле,хвіст-довгий, ноги вкриті білим пір"ям і пухом. Навесні будують гнізда. гніздо представляє собою закриту півсферу з грудочок землі,прикріплену до стіни клейкою слиною.