Задание

Аватар пользователя anyakovtun99

розповидь про дятла

Anyakovtun99

Хотите больше информации? Спросите!

Спросите Anyakovtun99 больше о вопросе...

Ответы и объяснения

Ответы и объяснения

1
Аватар пользователя Franychka
Franychka ответила
Дятел великий строкатий, або дятел звичайний— птах, досить великого розміру; один із найвідоміших представників родини Дятлових. Населяє найрізноманітніші лісові ландшафти Палеарктики від Канарських островів і північно-західної Африки на схід до Камчатки і Японії, причому майже скрізь є звичайним, численним видом. Нерідко селиться в межах населених пунктів — у старих садах, парках, на кладовищах. Як правило, веде осілий спосіб життя і лише на північній периферії ареалу в несприятливі з точки зору корму роки здійснює масові кочівлі-інвазії в сусідні регіони.
Дятел відіграє важливу роль в екосистемах лісу, залишаючи видовбані ним дупла для інших дрібних птахів, таких як синиць і мухоловок.Крім того, він у великій кількості поїдає лісових шкідників — попелиць, гусениць метеликів і комах, які живляться деревиною — вусачів, златок, короїдів, мурах і багатьох інших.Якщо навесні та влітку основу раціону складають тваринні корми, то восени і взимку птах переходить на рослинну їжу. У лісах з хвойними породами дерев їхній основний корм — насіння сосни, ялина і модрини. Для довбання шишок використовується «кузня», спеціально відведене місце — розвилка дерева, щілина в корі або отвір, зроблений дятлом, у який вставляється шишка. У південних листяних лісах дятли споживають горіхи та плоди кісточкових рослин.
Розміром з дрозда. Довжина 22—27 см, розмах крил 42—47 см, маса 60—100 г.У забарвленні переважають чорні й білі тони, які в поєднанні з яскраво-червоним (у окремих підвидів — рожевим) підхвістям і надають птахові строкатого вигляду. Верх голови, спина і надхвістя чорні з синюватим блиском. Лоб, щоки, плечі та черево бурувато-білі; останнє залежно від району проживання може бути світлішим або темнішим, варіюючи від чисто білого до бурого або майже шоколадного.Хвіст чорний, за винятком двох крайніх стернових пір'їн, які білого кольору.У виборі місць мешкання надзвичайно пластичний, пристосовується до будь-яких біотоп там, де є дерева — від північної тайги до невеликих лісистих острівців, садів і парків.
  • Комментарии
  • Отметить нарушение!
  • Спасибо (12)
  • оценить Оценка: 4, Голосов: 10

Комментарии

Введите Ваш комментарий к этому ответу здесь...